Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 29 октября 2010 г.

Начальником КП "Київський метрополітен" призначено Володимира Федоренка

Розпорядженням Київського міського голови від 27 жовтня 2010 року № 788 з 29 жовтня начальником комунального підприємства "Київський метрополітен" призначено Володимира Івановича Федоренка.

Федоренко В.І. народився 11 вересня 1954 року у Запорізькій області. У 1976 році закінчив з відзнакою Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту за фахом інженер шляхів сполучення–електромеханік. З 1980 року працює у Київському метрополітені. Пройшов фахові східці від електромеханіка лабораторії автоматичного регулювання швидкості до начальника лабораторії, головного інженера електродепо, начальника електродепо, головного інженера служби рухомого складу, головного інженера метрополітену, першого заступника начальника метрополітену. З 6 серпня 2010 року виконував обов’язки начальника КП "Київський метрополітен".

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua
вторник, 26 октября 2010 г.

На станції "Житомирська" змінюється порядок оплати проїзду

З 1 листопада 2010 року у вестибюлі №1 станції "Житомирська" Святошинсько-Броварської лінії змінюється порядок оплати проїзду — продаж жетонів буде організовано з кабіни контролера.

Ці зміни обумовлені незначним пасажиропотоком через даний вестибюль.

Для належного забезпечення пасажирів засобами оплати проїзду, у вестибюлі №1 станції "Житомирська" додатково встановлено два автомати видачі жетонів (АВЖ).

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua
понедельник, 25 октября 2010 г.

З 26 жовтня по 25 грудня 2010 року буде проводитися ремонт ескалатора на станції "Лук'янівська"

26 жовтня 2010 року на станції "Лук'янівська" Сирецько-Печерської лінії розпочнеться капітальний ремонт ескалатора № 3. Ремонт триватиме до 25 грудня п.р.

Окрім цього, проводиться капітальний ремонт ескалатора № 2 нижнього нахилу станції "Шулявська". Ремонт триватиме до 28 грудня п.р.

Для довідки: з початку поточного року було виконано ремонти восьми ескалаторів на станціях: "Шулявська" - ескалатори № 1,2,3 верхнього нахилу та № 1,3 - нижнього нахилу та "Лук'янівська"- ескалатори № 1,2,4.

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua

Київський метрополітен готується відзначити 50-ту річницю від дня пуску першої дільниці

6 листопада 2010 року Київському метрополітену виповнюється 50 років. Цій знаменній даті присвячені заходи, які планується провести протягом
1-5 листопада.

Так, 1 листопада в Адміністрації метрополітену відбудеться нагородження працівників відзнаками начальника метрополітену.

2 листопада на станціях метрополітену буде проведена акція з розповсюдження серед дітей віком від 5 до 8 років книжечки "Веселі правила Метроші", а також на базі електродепо "Дарниця" відбудеться відкриття вагону-музею.

3 листопада в інженерному корпусі метрополітену (станція метро "Площа Льва Толстого") пройде презентація єдиного диспетчерського центру. Відразу після цього в Київській міській державній адміністрації відбудеться спецпогашення ювілейної художньої поштової марки, презентація ювілейних жетонів для проїзду у метро та нагородження працівників метрополітену нагородами Кабінету Міністрів України та Київської міської державної адміністрації.

4 листопада в Адміністрації метрополітену проходитиме засідання Міжнародної асоціації "Метро", присвячене ювілею Київського метрополітену.

5 листопада за участю Президента України та прем’єр-міністра України відбудеться презентація нових станцій метрополітену — "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська" та пробний проїзд поїзда на дільниці "Васильківська" – "Палац Україна". О 16:00 в Національному палаці мистецтв "Україна" розпочнуться урочистості, які завершаться святковим концертом.

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua
четверг, 14 октября 2010 г.

Японські фахівці мають намір взяти участь у модернізації рухомого складу Київського метрополітену

14 жовтня 2010 року, у рамках візиту робочої групи Японії у складі представників компаній Toshiba, Tokyu Car Corporation, ITOCHU Corporation, відбулися технічні переговори щодо модернізації рухомого складу Київського метрополітену.

Від Київського метрополітену у переговорах взяли участь в.о. начальника В.І. Федоренко, головний інженер В.І. Зель, начальник служби рухомого складу В.А. Атлас та головний інженер цієї служби Г.С. Михальченко.

Слід відзначити, що українські та японські фахівці зустрічаються не вперше, тому обидві сторони підійшли до цих переговорів з практичними напрацюваннями та пропозиціями. Робочі групі Японії заздалегідь були надані всі необхідні матеріали стосовно рухомого складу, розрахунки, креслення. До того ж, ще до офіційних вирішальних переговорів японським колегам була надана можливість ознайомитися з Вагоноремонтним заводом метрополітену, електродепо, а також була організована поїздка на Крюковський вагонобудівний завод – вітчизняний виробник вагонів метрополітену.

Коментуючи поїздку групи на ці об’єкти, глава конструкторського департаменту компанії Tokyu Car Corporation, однієї з п’яти найбільших японських виробників рухомого складу, пан Нісігакі відмітив, що Вагоноремонтний завод та електродепо мають хорошу виробничу базу. «Всі вагони знаходяться в належному стані, видно, що за ними добре доглядають, їх можна модернізувати і вони витримають цю модернізацію. На основі побаченого та проаналізованого, ми підготували план модернізації рухомого складу Київського метрополітену, в якому окремо розписані всі системи, що на нашу думку підлягають модернізації» - сказав Нісігакі.

У розгляді цього плану прийняли активну участь фахівці обох сторін. Кожний пункт було детально обговорено. Сторони домовились продовжити переговори рівно за місяць. За цей час японські фахівці вивчать отримані у Київському метрополітені дані, на основі яких підготують і представлять на розгляд свої розрахунки – і конструкторського, і економічного характеру.

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua
вторник, 12 октября 2010 г.

9 жовтня працівники Київського метрополітену облагороджували Парк Партизанської слави

На виконання доручення першого заступника голови КМДА Попова О.П. від 16.09.10 №35439, у рамках заходів з проведення осінніх суботників з озеленення та санітарної очистки об'єктів зеленого господарства міста, 9 жовтня п.р. працівники Київського метрополітену прийняли участь у прибиранні території Парку Партизанської слави міста Києва.

Цього дня було прибрано від сміття газони парку, зібрано та вивезено листя біля озер на території площею 3,5 га, викопано 102 ями для висадження кущів і дерев, підметено алеї з вивезенням сміття. Всього в заході взяли участь 103 працівники метрополітену.

Найбільш активно трудилися у суботнику працівники електродепо "Дарниця", "Оболонь", "Харківське", "Служби руху" та "Служби колії, тунельних споруд і будівель".

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua
вторник, 5 октября 2010 г.

У Київському метрополітені дбають про пасажирів з обмеженими фізичними можливостями

З метою поліпшення культури обслуговування пасажирів та створення сприятливих умов для людей з обмеженими фізичними можливостями, у Київському метрополітені проводиться робота щодо забезпечення належного рівня обслуговування інвалідів.

Протягом дев’яти місяців поточного року для осіб з обмеженими фізичними можливостями поруч із існуючими колясочними з’їздами влаштовано 8 додаткових металевих поручнів. До кінця року планується встановити ще 3 таких поручні. Для осіб з вадами зору нанесено 255 попереджувальних обмежувальних смуг на першій та останній сходинках сходових маршів пересадних вузлів та підземних переходів, які знаходяться на балансі метрополітену. На станції "Святошин" та "Нивки" виконано заміну існуючих металевих колясочних з’їздів на гранітні.

Окрім цього, придбано та введено в експлуатацію шість сучасних вагонів вітчизняного виробництва, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Також у метрополітені діють та виконуються працівниками станцій інструкції «Про порядок проїзду в метрополітені пасажирів-інвалідів на колясках», «Про порядок проїзду в метрополітені інвалідів по зору І та ІІ груп» та здійснюється постійна співпраця з центральним правлінням Українського товариства сліпих (УТОС) та громадською організацією "Центр реабілітації інвалідів-спинальників "Відродження-АРС".

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua

Архив блога