Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
среда, 30 апреля 2014 г.

У Департаменті охорони здоров’я склали графік роботи столичних медзакладів на травневі свята

У Департаменті охорони здоров’я інформують – під час святкових вихідних днів 1, 2 травня, а також під час відзначення 9 травня Дня Перемоги мешканцям міста, іногороднім та іноземним громадянам, незалежно від реєстрації та місця проживання, столичними закладами охорони здоров’я, у разі потреби, буде надаватись невідкладна медична допомога.

Робота закладів охорони здоров’я, які надають первинну медико-санітарну допомогу (в тому числі і спеціалізовану) буде організована наступним чином:

30 квітня 2014 року, середа – робочий, передсвятковий день (відповідно до статті 53 КЗпП України, скорочений на 1 годину напередодні святкових, неробочих днів);
1 травня, четвер – святковий, вихідний день;
2 травня, п’ятниця – святковий, вихідний день;
3 травня, субота – за графіком суботи;
4 травня, неділя – вихідний день;
8 травня, четвер – робочий, передсвятковий день (відповідно до статті 53 КЗпП України, скорочений на 1 годину напередодні святкових, неробочих днів);
9 травня, п’ятниця – святковий , вихідний день;
10 травня, субота – за графіком суботи;
11 травня, неділя – вихідний день.

Крім того, робота закладів охорони здоров’я, які надають цілодобово стаціонарну медичну допомогу, буде організована наступним чином:

1 травня, четвер – святковий, вихідний день, за графіком чергових відділень лікарень першого четверга місяця;
2 травня, п’ятниця – святковий, вихідний день, за графіком чергових відділень лікарень першої п’ятниці місяця;
03 травня, субота – за графіком чергових відділень лікарень першої суботи місяця;
4 травня, неділя – за графіком чергових відділень лікарень першої неділі місяця;
9 травня, п’ятниця – святковий, вихідний день, за графіком чергових відділень другого п’ятниці місяця;
10 травня, субота – вихідний день, за графіком чергових відділень лікарень другої суботи місяця;
11 травня, неділя – вихідний день, за графіком чергових відділень лікарень другої неділі місяця.

Відповідно до плану загальноміських заходів з нагоди Дня Перемоги та планів районних в місті Києві державних адміністрацій буде забезпечено чергування лікарсько-сестринських бригад та робота медичних пунктів, супровід лікарсько-сестринськими бригадами ветеранів Великої Вітчизняної війни на загальнодержавних, міських, районних заходах.

Нагадаємо, що для всіх мешканців столиці постійно працює цілодобова консультативно-інформаційна служба «Здоров’я – порада лікаря за телефоном 15-83» (безкоштовно зі стаціонарних телефонів м. Києва), в тому числі у святкові та вихідні дні, де можна отримати консультації та поради лікарів.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Упродовж доби до Міського координаційного центру для допомоги біженцям із Криму звернулися 36 осіб

У Департаменті соціальної політики КМДА повідомили, що протягом доби до Міського координаційного центру із вирішення питань, пов’язаних із розміщенням та життєзабезпеченням мешканців Автономної Республіки Крим, які виявлять бажання прибути в столицю у зв’язку з нестабільною ситуацією в регіоні, звернулися 36 осіб.

Так, з 10:00 29 квітня до 10:00 30 квітня спеціалісти координаційного центру видали 6 направлень на розміщення 7 осіб на базах відпочинку у Бориспільському районі, гуртожитках та готелях Києва.

Крім того, наразі 7 дітей планується влаштувати до столичних навчальних закладів.

Також були надані юридичні та інші консультації з наступних питань:

пращевлаштування – 10;

освіти і науки, молоді та спорту – 3;

пенсійного забезпечення – 4;

медичного забезпечення – 8.

Нагадаємо, зв’язатися з Міським координаційним центром можна за телефонами: (044) 497-57-15, (044) 404-33-20.

Телефонні дзвінки від киян та мешканців Автономної Республіки Крим щодо розміщення, тимчасового проживання, надання медичної та іншої допомоги в оперативному режимі приймає Контактний центр міста Києва за коротким номером 15-51 та номером (044) 205-73-37 (з мобільного).

Основним завданням центру є координація дій структурних підрозділів КМДА, районних у місті Києві державних адміністрацій, комунальних підприємств, установ та організацій. Профільні служби, за необхідністю, вирішуватимуть питання тимчасового розміщення та проживання кримчан, надання медичної допомоги всім тощо.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Міська комісія проінспектувала Печерський та Шевченківський райони

Під час весняного двомісячника проведено 6 суботників, у заходах було задіяно понад 330 тис. громадськості

29 квітня, у рамках проведення весняного двомісячника з благоустрою, міська комісія завершила об’їзди районів міста. Останніми комісія оглянула два центральні райони – Печерський та Шевченківський.

Слід зауважити, що події, які відбувалися в Києві протягом останніх півроку, внесли свої корективи в життя киян, у тому числі і в благоустрій територій столиці. Проте міська влада продовжує працювати над упорядкуванням центральної частини міста.

У цілому, об’їзд Печерського та Шевченківського районів показав, що роботи із відновлення благоустрою тривають на належному рівні.

Загалом, столичні комунальники доклали максимум зусиль щодо санітарної очистки міста. Так, під час двомісячника проведено 6 суботників, у заходах було задіяно понад 330 тисяч громадян.

Спільними зусиллями упорядковані парки, сквери, бульвари, висаджено більше 16 тис. дерев та 41 тис. кущів, знято більше 5 тис. сухостійних дерев, очищено понад 4–х тис. га зелених зон, схилів від побутових відходів, прибрано 1617 км. доріг від піску, ліквідовано 64 сміттєзвалища, влаштовано 150 екологічних зон або куточків відпочинку на прибудинкових територіях, на центральних площах, вулицях, транспортних розв’язках оформлені квіткові композиції.

Крім того, до пасхальних та поминальних днів опоряджені та підготовані всі культові споруди, кладовища, впорядковані пам’ятники та пам’ятні знаки, у тому числі, присвячені Чорнобильській трагедії. Очищено понад 187 гектарів берегових смуг водойм.

За інформацією районів та підприємств, під час двомісячника проводились заходи із ремонту фасадів, вхідних груп, дитячих та спортивних майданчиків, облаштовано 125 нових контейнерних майданчиків П- і Г- подібними огорожами. Відремонтовано 160 павільйонів очікування міського громадського транспорту та 173 покажчики міського транспорту.

«Сьогодні відбувся завершальний об’їзд міської комісії з благоустрою районів Києва. Керівники усіх районів забезпечили належний стан благоустрою міста після осінньо-зимового періоду. Звісно, є і проблеми. Зокрема, це стан асфальтного покриття доріг та міжквартальних проїздів, а також наявність розриттів. Останню проблему ми плануємо вирішити найближчим часом. Звертаю особливу увагу комунальних служб та балансоутримувачів на стан дитячих і спортивних майданчиків, адже це безпека наших дітей», – зауважив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

У Деснянському районі вшанували подвиг героїв-чорнобильців дитячим футбольним турніром «Дзвони Чорнобиля»

Футбольний турнір «Дзвони Чорнобиля», присвячений пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС, традиційно проводиться з 1996 року. Так юні спортсмени-вихованці футбольних клубів столиці вшановують пам’ять ліквідаторів аварії та постраждалих внаслідок цієї трагедії. Організаторами футбольних змагань виступили Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація та Управління сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Цьогоріч турнір зібрав 6 команд дитячих футбольних клубів Лівобережжя. Вихованці футбольних клубів «Вигурівщина», «Троєщина», КДЮСШ-14, «Здравобор», «Алмаз», КДЮСШ «Чемпіон», розділившись на дві підгрупи, розпочали боротьбу за футбольні трофеї змагань: кубки, медалі, призи в індивідуальних номінаціях, а також особливі призи і подарунки від управління сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Федерації футболу м. Києва та футбольного клубу «Динамо» (Київ).

Після церемонії нагородження, капітани команд та почесні гості відвідали Меморіальний комплекс «Героям Чорнобиля», де поклали квіти та вшанували подвиг героїв Чорнобиля.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

1 травня столичний зоопарк переходить на літній період

1 травня Київський зоопарк відкриває 105-й літній сезон та працюватиме до 20:00.

У цей день о 12:00 столичний зоопарк запрошує киян та гостей міста познайомитися з новими мешканцями – котячими лемурами, яких привезли 13 березня цього року. Відвідувачі зможуть побачити як реагують лемури на присутність людини, яку їжу вони полюбляють, а також дізнатися клички двох дівчаток.

Маленькі відвідувачі матимуть змогу взяти участь у конкурсі на кращий малюнок лемурів, який відбуватиметься біля павільйону приматів з 12:30 до 15:00. А з 13:00 до 15:00 цирк «Кобзов» приготував для зоопарку свої привітання – шоу ляльок «Мультіленд» та шоу мильних кульок.

Крім того, ті, хто бажають, зможуть взяти участь у майстер-класах з розпису фігурок та СПІН-арту, а талановиті майстрині охоче намалюють малечі на обличчі лемура чи будь-яку іншу тварину.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Звіт про результати періодичного відстеження результативності розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.03.2010 № 197 «Про скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 № 1100»

1. Вид та назва регуляторного акта.

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.03.2010 № 197 «Про скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 № 1100».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності.

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

3. Цілі прийняття акта

Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.03.2010 № 197 «Про скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 №1100» підготовлено на підставі наказу Головного управління юстиції у м.Києві від 04.02.2010 за №138/02 «Про скасування рішення про державну реєстрацію нормативно – правового акта», у т.ч. висновку №1/42 від 04.02.2010 року про скасування рішення про державну реєстрацію нормативно – правового акта (розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 №1100 «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м.Києві»), а також на підставі листів Головного управління юстиції у м.Києві від 04.02.2010 №1179 та від 22.02.2010 №1179 про необхідність скасування зазначеного вище розпорядження та доручень Київського міського голови від 08.02.2010 №4062 та від 24.02.2010 №6535 про вжиття відповідних заходів відповідно до вимог чинного законодавства.

Основною метою прийняття розпорядження є реалізація принципів державної регуляторної політики, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а також приведення розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у відповідність до вимог чинного законодавства.

4. Строк виконання заходів з відстеження:квітень-травень2014 року.

5. Тип відстеження:періодичне.

6. Методи одержання результативності відстеження

Для проведення відстеження результативності регуляторного акта застосовувався соціологічний метод відстеження. Для соціологічного методу відстеження проводилось опитування серед зацікавлених підприємств, установ та організацій, а також суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з розміщенням зовнішньої реклами.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

На основі опитування зацікавлених підприємств, установ і організацій, а також суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з розміщенням зовнішньої реклами, було встановлено, що опитувані позитивно ставляться до скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 №1100 «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Києві», оскільки це розпорядження застаріло і назріла необхідність розробки та прийняття нового порядку, який би спростив та уніфікував процедуру отримання документів дозвільного характеру у сфері розміщення реклами.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Скасування зазначеного вище розпорядження дала можливість Київській міській владі розробити цілком новий Порядок розміщення реклами в місті Києві, який був спрямований на уніфікацію всіх процедур з питань розміщення зовнішньої реклами, реклами на транспорті комунальної власності та реклами в ліфтах жилих будинків комунальної власності міста Києва.

9. Оцінка результатів реалізації регулювання регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.03.2010 № 197 «Про скасування розпорядження Київської міської державної адміністрації від 23.08.2007 № 1100» позитивно вплинуло на ринок реклами. Оскільки, скасування зазначеного вище розпорядження дала змогу спростити процедуру видачі документів рекламодавцям та розповсюджувачам реклами, уніфікувати всі процедури з питань розміщення зовнішньої реклами, реклами на транспорті комунальної власності та реклами в ліфтах жилих будинків комунальної власності міста Києва.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Самые дешевые тарифы такси Киева

На сайте представлены самые лучшие такси Киева и их тарифы. Тариф обычно состоит из минималки, за минимальное путешествие(обычно несколько километров, может сильно отличатся в разных киевских такси), а также платы за каждый дополнительный километр. В зависимости от растояния, которое вы планируете проехать на такси по Киеву выбор лучшей службы такси может менятся!
Информация предоставленая на сайте является прибизительной и хотя мы пытаемся предоставить вам самую актуальную и свежую информацию о тарифах на такси в Киеве, реальная цена поезки может немного отличатся.

Киевское такси - Kiev Taxi

Вы хотите быстро заказать такси по Киеву или за пределы города, а во всех известных вам службах киевского такси нет свободных машин, воспользуйтесь информацией нашего сайта. Здесь собраны круглосуточные телефоны всех киевских такси, тарифы на их услуги.

Есть данные о дополнительных услугах: перегон вашей машины по указанному адресу в Киеве, автомобили бизнес класса, перевоз грузов и предоставление профессиональных грузчиков, доставка деловой почты, подарков, автобусное обслуживание,"трансфер" - встреча у трапа самолета, на вокзале. Сравнив расценки и возможности автопарков разных компаний Киева легко выбрать оптимальный вариант для вас!

Станом на 6:00 30 квітня за минулу добу лікарі «швидкої» надали медичну допомогу 8 учасникам масових акцій

У Департаменті охорони здоров’я КМДА повідомляють, що станом на 6:00 30 квітня (з початку доби) до лікарів «швидкої» звернулися за допомогою 8 учасників масових акцій, з яких 5 було госпіталізовано.

Серед причин госпіталізації: стан після закритої черепно-мозкової травми, загострення хронічних захворювань, бронхіт, гострий пієлонефрит.

Загалом за період з 10:20 18 лютого згідно оперативної інформації до лікарів «швидкої» за медичною допомогою звернулися 1927 учасників масових заходів у центрі столиці. Зараз на лікуванні у закладах охорони здоров’я перебуває 64 особи.

Увага! Інформацію щодо стану госпіталізованих їхні близькі та рідні можуть дізнатися за телефоном гарячої лінії: 15-03.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

У Святошинському районі реконструюють кабельні мережі

ПАТ «Київенерго» здійснить роботи із реконструкції кабельних мереж напругою 10 кВ на вулицях Кільцева дорога, Жмеринській, Зодчих, бульварі Ромена Роллана та проспекті Леся Курбаса. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Володимир Бондаренко.

Так, «Київенерго» за власні кошти має виконати роботи до 9 грудня згідно із розробленою та затвердженою у встановленому порядку проектно-кошторисною документацією.

Зауважимо, що під час здійснення реконструкції передбачається часткове розриття тротуарів на вулицях Кільцева дорога, Жмеринській, Зодчих, бульварі Ромена Роллана, проспекті Леся Курбаса та проїжджих частин вулиць Кільцева дорога, Жмеринської, Зодчих, проспекту Леся Курбаса з частковим обмеженням руху транспорту.

Перехід проїжджих частин на Кільцевій дорозі та проспекті Леся Курбаса буде здійснений закритим способом – методом горизонтального буріння, а вулиць Жмеринської та Зодчих – відкритим способом.

Також мають розробити та погодити в управлінні ДАІ ГУ МВС України в м. Києві схему тимчасової організації дорожнього руху.

Для того, аби забезпечити вільний і безпечний прохід пішоходів та проїзд автотранспорту до прилеглих будинків і установ, на час виконання будівельних робіт, будуть встановлені відповідні огорожі, а у разі необхідності – пішохідні містки шириною не менше 1,5 м.

Після завершення робіт покриття проїжджих частин (заїзди в двори) відновлять за типом існуючого, покриття тротуарів на повну ширину відновлять фігурними елементами мощення та передадуть за актом КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району».

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

ПАТ «Київенерго» реконструює кабельні мережі у Святошинському районі

У Святошинському районі реконструюють кабельні мережі напругою 10 Кв на вулицях Жмеринській, Петра Чаадаєва, Академіка Булаховського, Генерала Наумова, Підлісній та на проспекті Академіка Кіпріанова, Якуба Коласа, Героїв Космосу, Комісара Рикова, Василя Верховинця та Авторемонтній. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Володимир Бондаренко.

Згідно з розробленою та затверджено в установленому порядку проектно-кошторисною документацією, ПАТ «Київенерго» за власні кошти здійснить реконструкцію кабельних ліній із розриттям тротуарів на вулицях Жмеринській, Петра Чаадаєва, Академіка Кіпріанова, Якуба Коласа, Героїв Космосу, Комісара Рикова, Василя Верховинця, Авторемонтній та проїжджих частин вулиць Героїв Космосу, Василя Верховинця, Жмеринської, Петра Чаадаєва, Якуба Коласа, Комісара Рикова та Авторемонтної.

Перехід проїжджих частин вулиць Жмеринської, Петра Чаадаєва, Якуба Коласа, Комісара Рикова та Авторемонтної здійснять відкритим способом, а перехід вулиць Героїв Космосу та Василя Верховинця – закритим способом, так званим методом горизонтального буріння.

Під час виконання будівельних робіт на проїжджих частинах буде забезпечено вільний проїзд автотранспорту до прилеглих будинків та установ. Для безпечного проходу пішоходів буде встановлено огорожі та, у разі необхідності, пішохідні містки. Після завершення робіт буде відновлено покриття проїжджої частини і тротуарів на ділянках в межах розриття.

Роботи триватимуть до 5 грудня поточного року.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Информация о службах такси Киева

Большое количество отзывов о работе такси, разбросанных по интернету, свидетельствуют о высоком спросе на услуги транспортных перевозок. Отзывы клиентов также помогают руководству той или иной компании узнать о слабых местах в организации процесса обслуживания пассажиров. С целью повышения качества предоставляемых услуг, некоторые службы такси выделяют специальный телефон для жалоб и пожеланий. Как правило, администрация таких компаний реагирует на каждое обращение и уведомляет клиента о принятых мерах по факту обращения.

Список дополнительных услуг, предоставляемых службами такси, мало чем отличается от службы к службе. Редко встретишь компанию перевозчика, которая не предоставляет курьерские услуги или обслуживание торжественных мероприятий, перевозку небольших групп пассажиров на микроавтобусах или организацию встречи в аэропорту. Однако есть фирмы, предлагающие больше, например, закрепление постоянного водителя для постоянных клиентов, возмещение средств пассажиру в случае опоздания водителя, помощь в дороге, буксировка или аварийное вскрытие замков.

Такси Киева - это огромное количество участников рынка пассажирских перевозок ведущих ежедневную борьбу за своего клиента. Высокая конкуренция вынуждает компании думать о развитии, внедрении новых технологий, повышении качества сервиса и заботе о безопасности наших с Вами поездок.

До уваги киян та гостей столиці! У ніч з 30 квітня на 1 травня у Києві відбуватимуться тактико-спеціальні навчання (+ відеозвернення голови КМДА Володимира Бондаренка з цього приводу)

До уваги киян та гостей столиці! У ніч з 30 квітня на 1 травня у Києві відбуватимуться тактико-спеціальні навчання.

У рамках навчань передбачається, що містом будуть пересуватися колони бойової техніки.

Звертаємо вашу увагу, що розгортання особового складу та техніки відбуватиметься у центрі міста.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

У навчальних закладах Солом’янського району впровадять автоматизовану систему контролю споживання енергоносіїв

У КМДА визначили перелік навчальних закладів Солом’янського району, у яких впровадять автоматизовану систему контролю споживання енергоносіїв. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Володимир Бондаренко.

Згідно з документом, Солом’янській районній у місті Києві державній адміністрації доручено забезпечити впровадження автоматизованої системи контролю споживання енергоносіїв, а фінансування робіт здійснити в межах видатків передбачених у спеціальному фонді бюджету міста на 2014 рік.

Так, автоматизовану систему контролю споживання енергоносіїв впровадять у:

ДНЗ № 17 на вул. Ніщинського, 3;
ДНЗ № 51 на просп. Відрадному, 8-А;
ДНЗ № 76 на просп. Повітрофлотському, 16-А;
ДНЗ № 191 на бульв. Чоколівському, 15;
ДНЗ № 223 на вул. Островського, 13;
ДНЗ № 225 на вул. Гарматній, 30-А;
ДНЗ № 360 на вул. Єреванській, 16-А;
ДНЗ № 374 на вул. Ушинського, 3-А;
ДНЗ № 376 на вул. Керченській, 11-А;
ДНЗ № 395 на просп. Комарова, 30/28-А;
ДНЗ № 396 на вул. Василенка, 12-Б;
ДНЗ № 425 на вул. Героїв Севастополя, 15-А;
ДНЗ № 460 на вул. Соціалістичній, 5;
ДНЗ № 476 на вул. Ушинського, 10;
ДНЗ № 490 на вул. Ніжинській, 26;
ДНЗ № 624 на вул. Кудряшова, 14;
ДНЗ № 625 на вул. Пироговського, 6-А;
ДНЗ № 651 на вул. Донецькій, 13-А;
ДНЗ № 677 на вул. Виборзькій, 21-А;
ДНЗ № 712 на вул. Стадіонній, 4-А;
ЗНЗ № 46 на вул. Василенка, 10;
ЗНЗ № 52 на вул. Донця, 16;
ЗНЗ № 54 на вул. Білецького, 7;
ЗНЗ № 12 на вул. Зеленій, 12;
ЗНЗ № 7 на пров. Платонівському, 3;
ЗНЗ № 161 на вул. Каблукова, 14;
ЗНЗ № 149 на вул. Петровського, 1;
ЗНЗ № 159 на вул. Генерала Тупікова, 22;
ЗНЗ № 187 на вул. Волгоградській, 23;
ЗНЗ № 229 на вул. Виборзькій, 57;
ЗНЗ № 279 на вул. Леніна, 50;
ЗНЗ № 67 на вул. Героїв Севастополя, 9-А;
ШДС «Палітра» на вул. Метробудівській, 3-А;
ШДС «Сяйво» на вул. Генерала Тупікова, 12;
ПШ №310 на бульв. Лепсе, 77-А;
Гімназії № 178 на просп. Повітрофлотському, 22;
Гімназії «Ерудит» на вул. Генерала Тупікова, 27;
Ліцеї «Престиж» на вул. Героїв Севастополя, 42-А;
Технічному ліцеї КПІ на вул. Уманській, 33;
Малій повітряній академії на вул. Кавказькій, 10.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

У столиці триває робота з упорядкування розміщення та демонтажу тимчасових споруд

Питання розміщення кіосків є надзвичайно гострим для громадськості. Тож міська влада приймає до уваги всі звернення та пропозиції киян, оскільки зацікавлена у найскорішому наведенні порядку у місті й очищенні Києва від нелегальних МАФів.

Для врегулювання цього питання було здійснено чимало кроків. Так, створена та активно працює Комісія з питань впорядкування розміщення та демонтажу тимчасових споруд на території міста Києва, призупинено Комплексну схему розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, яка викликала багато нарікань з боку підприємців-власників МАФів. Крім того, затверджено Порядок розміщення майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства у місті Києві.

За період з 01.01.2013 до 31.12.2013 Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 4 156 протоколів про адміністративні правопорушення та внесено 10 738 приписів щодо усунення виявлених порушень. Крім того, за цей же період демонтовано 4 017 тимчасових споруд, а від початку поточного року – 329 ТС.

Наразі продовжує працювати робоча група щодо вирішення проблемних питань діяльності підприємців-власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Володимир Бондаренко відвідав традиційний профорієнтаційний захід «Ярмарок професій»

Учні та працівники професійно-технічних навчальних закладів Києва провели традиційний профорієнтаційний захід «Ярмарок професій».

Також презентацію робітничих професій усіх 28 державних навчальних закладів профтехосвіти, які надають можливість отримати будь-яку із понад 220 робітничих професій, оглянув голова КМДА Володимир Бондаренко.

«Професійна освіта – це прямий шлях до кар’єрного росту, до моделі безперервної освіти протягом життя, яка запроваджена сьогодні у всіх країнах Євросоюзу. Місто повністю забезпечує отримання учнями закладів профтехосвіти стипендії, а підприємства Києва – заробітну плату за час виробничої практики в процесі навчання та надають можливість ознайомитися з сучасними, інноваційними виробничими технологіями. Профтехосвіта дає змогу перевірити правильність обраного шляху, вчасно внести корективи в свою подальшу трудову кар’єру», – зазначив очільник міськдержадміністрації.

У Департаменті освіти і науки молоді та спорту інформують, що у системі професійно-технічної освіти Києва підготовка кваліфікованих робітників здійснюється за 222 професіями, з яких 65% інтегровані та технологічно складні. Підготовка кваліфікованих робітників у 24 професійно-технічних навчальних закладах здійснюється з одночасним отриманням повної загальної середньої освіти, що складає 12336 учнів. Разом з тим у 10 ПТНЗ 776 учнів отримують вищу освіту на рівні освітньо-кваліфікаційних вимог до молодшого спеціаліста із 17 спеціальностей. У 20 навчальних закладах здобуває робітничу кваліфікацію 338 осіб із числа дітей з обмеженнями життєдіяльності за 49 професіями.

У профільному департаменті стверджують: сучасні виробничі технології вимагають постійного оновлення змісту освіти, модернізації матеріально-технічної бази навчальних закладів, перепідготовки висококваліфікованих педагогічних кадрів, інноваційного науково-методичного навчально-виробничого процесу. Тож для забезпечення якісних умов навчання у професійно-технічних навчальних закладах створена необхідна навчально-матеріальна база, зокрема, діють 265 навчально-виробничих майстерень, 692 кабінети, 66 лабораторій, у навчально-виробничому процесі функціонує 2611 комп’ютерів, що в середньому становить 1 комп’ютер на 7 учнів. Всі ПТНЗ підключені до мережі Інтернет. 25 ПТНЗ мають власну локальну мережу, всі 28 ПТНЗ мають власні сайти.

Працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів здійснюється відповідно до укладених двосторонніх договорів між закладами профтехосвіти та організаціями, установами, підприємствами різної форми власності. Між професійно-технічними навчальними закладами та підприємствами, укладено 1722 двосторонніх договорів на підготовку робітничих кадрів. Показник працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів у 2013 році становить 98,9% від загальної кількості випускників 8 727 осіб.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

У Києві пройде виставка відомого французького фоторепортера Еріка Буве, присвячена Майдану

Національний художній музей України та Фонд культурної дипломатії UART представляють фотопроект (R)Evolution Ерік Буве (Франція), що відбудеться з 7 травня до 8 червня 2014 року. Прес-тур для представників ЗМІ – 7 травня о 17:00 (акредитація обов’язкова). Відкриття виставки 7 травня о 18:00.

Цей проект став можливим завдяки спільному переконанню Фонду культурної дипломатії UART та НХМУ, що мистецтво здатне долати кордони та зближувати людей. Більше того, мистецтво виконує важливу дипломатичну місію, створюючи сприятливу атмосферу для розвитку міжнародних відносин та вирішення політичних проблем. Останні події в Україні показали, що у багатьох випадках саме культурні акції та художні жести допомогли привернути увагу до боротьби українців за права і гідність.

У списку «гарячих» точок Еріка Буве (Eric Bouvet) – Афганістан, Ірак, Чечня, Сомалі, Югославія, Ізраїль. Він був свідком падіння Берлінської стіни, Оксамитової революції в Празі, звільнення Нельсона Мандели. Репортажі друкувалися у Time, Life, Newsweek, Paris Match, New York Times, Der Spiegel, Figaro Magazine. Роботи Еріка Буве відзначені п’ятьма нагородами конкурсу World Press Photo, двома Visa d’Or, премією журналу Paris Match, публічною премією Bayeux-Calvados для воєнних кореспондентів.

Виставка в НХМУ представить цикли «Київська втома» та «Героії Майдану», а також фотоколажі роботи фотомайстра. Експозиція розгорнеться всередині та ззовні музею, що символічно поєднає ці майданчики в єдиний простір.

9 травня о 14:00 заплановано творчу зустріч Еріка Буве з публікою.

Акредитація на прес-конференцію та відкриття: 278 74 54 та namumuseum@gmail.com

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua
вторник, 29 апреля 2014 г.

Столична влада підтримуватиме роботу центрів надання адміністративних послуг

Підтримка роботи центрів надання адміністративних послуг – одне із пріоритетних завдань для міської влади на шляху в боротьбі із корупцією. Про це йшлося під час розширеної апаратної наради КМДА під головуванням очільника столичної міськдержадміністрації Володимира Бондаренка.

За словами голови КМДА, центри надання адмінпослуг мають працювати на повну потужність, аби фізичні та юридичні особи могли отримувати необхідні дозвільні та іншого роду документи, не спілкуючись при цьому із чиновниками. Такий метод отримання послуг зменшує корупційну складову у діяльності державного чи місцевого органу влади. Крім того, наприклад, деякі послуги зручно отримувати саме в районних або в міському Центрі, ближче до власного дому. Зокрема, оформлення паспорта громадянина України, у тому числі для виїзду за кордон, реєстрацію місця проживання та місця перебування фізичних осіб.

Як повідомила начальник Центру надання адміністративних послуг Наталія Шамрай, у всіх центрах ведеться прийом документів для оформлення та видачі паспорта громадянина України та вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25-ти і 45-річного віку. У Центрі надання адміністративних послуг апарату м. Києва та центрі надання адміністративних послуг Деснянської РДА розпочато прийом документів для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та проїзного документа дитини представниками Головного управління Державної міграційної служби України в м. Києві. Також у всіх Центрах надання адміністративних послуг районних в м. Києві державних адміністрацій розпочато надання послуги з реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб.

Однак, за словами Наталії Шамрай, існують проблеми, пов’язані з не виконанням територіальними підрозділами Державної міграційної служби України поставлених задач низкою нормативно-правових документів та домовленостей із міською владою. Не зважаючи на те, що у вересні 2013 року всі Центри надання адміністративних послуг районних в м. Києві державних адміністрацій були оснащені спеціальним обладнанням для прийому документів для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, прийом документів так і не розпочато. Продовжується надання зазначених адміністративних послуг територіальними підрозділами Державної міграційної служби України безпосередньо на місцях.

Володимир Бондаренко доручив налагодити діалог із відповідними службами, аби вирішити усі суперечливі питання у роботі Центрів.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Протягом доби Міського координаційного центру для допомоги біженцям із Криму звернулася 71 особа

У Департаменті соціальної політики КМДА повідомили, що протягом вихідних доМіського координаційного центру із вирішення питань, пов’язаних із розміщенням та життєзабезпеченням мешканців Автономної Республіки Крим, звернулася 71 особа.

Спеціалісти координаційного центру видали 2 направлення на розміщення 2 осіб базах відпочинку у Бориспільському районі, гуртожитках та готелях Києва.

Крім того, фахівці центру продовжують консультувати переселенців із різноманітних питань. Серед найбільш хвилюючих: пенсійне забезпечення, працевлаштування та влаштування дітей до навчальних закладів столиці.

Зв’язатися з Міським координаційним центром можна за телефонами: (044) 497-57-15; (044) 404-33-20.

Телефонні дзвінки від киян та мешканців Автономної Республіки Крим щодо розміщення, тимчасового проживання, надання медичної та іншої допомоги в оперативному режимі приймає Контактний центр міста Києва за коротким номером 15-51 та номером (044) 205-73-37 (з мобільного).

Основним завданням центру є координація дій структурних підрозділів КМДА, районних у місті Києві державних адміністрацій, комунальних підприємств, установ та організацій. Профільні служби за необхідністю вирішують питання тимчасового розміщення та проживання кримчан, надання медичної допомоги всім, хто цього потребує, у медзакладах комунальної власності столиці тощо.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Станом на 6:00 29 квітня за минулу добу лікарі «швидкої» надали медичну допомогу 15 учасникам масових акцій

У Департаменті охорони здоров’я КМДА повідомляють, що станом на 6:00 29 квітня (з початку доби) до лікарів «швидкої» звернулися за допомогою 15 учасників масових акцій, з яких 13 було госпіталізовано.

Серед причин госпіталізації: закриті черепно-мозкові травми, неврит слухового нерву, церебральний арахноїдит, гострий гастроентероколіт, загострення хронічних захворювань.

Загалом за період з 10:20 18 лютого згідно оперативної інформації до лікарів «швидкої» за медичною допомогою звернулися 1919 учасників масових заходів у центрі столиці. Зараз на лікуванні у закладах охорони здоров’я перебуває 64 особи.

Увага! Інформацію щодо стану госпіталізованих їхні близькі та рідні можуть дізнатися за телефоном гарячої лінії: 15-03.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Люди, які мітингували від імені працівників «Київпастрансу», не мають жодного відношення до підприємства

Сьогодні під стінами Шевченківської районної держадміністрації відбувся мітинг за заявкою первинної профспілкової організації «Вільна профспілка залізничників», що не має жодного відношення до КП «Київпастранс».

Як повідомили у комунальному підприємстві, серед учасників нечисленного мітингу був лише один працівник «Київпастрансу», тоді як загальна кількість робітників становить понад 9900 осіб.

У підприємстві діють первинні профспілкові організації електротранспортних депо та автобусних парків, голови яких постійно контактують та спілкуються з працівниками підприємства щодо вирішення проблемних питань, які виникають. Понад 95% працівників «Київпастрансу» є членами саме цих первинних профспілкових організації.

Навпаки, за інформацією комунального підприємства, люди, що працюють у автобусних парках, тролейбусних, трамвайних депо та службах, були обурені тим фактом, що невідомі прикриваються ім’ям колективу КП «Київпастранс» та намагаються дестабілізувати ситуацію в місті.

У «Київпастрансі» зазначили, що наразі дійсно існує часткова заборгованість із виплати заробітної плати працівникам за березень поточного року. Так, фонд оплати праці підприємства за минулий місяць складає 55,4 млн. грн. (з них податків 24,0 млн. грн.), із яких виплачено – 33,0 млн. грн.

У фінансових установах для виплати заробітної плати працівникам КП «Київпастранс» підготовлено ще 14,7 млн. грн., які будуть виплачені до кінця поточного місяця. Решту дефіциту у розмірі 7,7 млн. грн. має бути погашено за рахунок бюджетних коштів, як компенсація проїзду пасажирів пільгових категорій, також до кінця поточного місяця.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Володимир Бондаренко представив нових керівників структурних підрозділів КМДА

Сьогодні, 29 квітня, під час розширеної апаратної наради виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), голова КМДА Володимир Бондаренко представив нових керівників структурних підрозділів міськадміністрації. Так, Департамент освіти і науки, молоді та спорту очолила Фіданян Олена Григорівна, а Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці – Веселова Світлана Василівна.

Відповідні розпорядження підписані очільником КМДА Володимиром Бондаренком.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Майже 1,3 млн. грн. зекономлено у зв’язку зі зниженням теплоспоживання в освітніх закладах під час канікул

Майже 1,3 млн. грн. зекономлено у зв’язку зі зниженням теплоспоживання в освітніх закладах упродовж канікул. Про це йшлося сьогодні, 29 квітня, під час розширеної апаратної наради на чолі з головою КМДА Володимиром Бондаренком.

Так, з метою недопущення перевитрат теплової енергії та раціонального використання коштів на енергоносії було знижено теплоспоживання в освітніх закладах протягом осінніх, зимових та весняних канікул.

За результатами проведеного аналізу КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва», упродовж цього часу було зекономлено майже 1,3 млн. грн.

Для забезпечення безперебійної роботи закладів освіти в осінньо-зимовий період проводився щоденний моніторинг стану мереж тепло-, електро-, водопостачання та температурного режиму в приміщеннях навчальних закладів. У випадку аварійних відключень опалення в навчальних закладах недоліки ліквідовувались у найкоротші терміни.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Цього року «Київенерго» замінить близько 45 км. теплових мереж Києва на сучасні пластикові енергозберігаючі труби

Зважаючи на незадовільний стан розподільчих теплових мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання, а також мереж великих діаметрів (магістральних), у 2014 році ПАТ «Київенерго» планує замінити близько 100 км. мереж.

Зокрема, з них заміну близько половини буде здійснено за технологією прокладання сучасних попередньо-ізольованих пластикових енергозберігаючих труб зі строком експлуатації до 50 років.

Перевагою використання пластикових енергозберігаючих труб є їхня міцність та гнучкість, що скорочує як час укладки труб в діючі траси, так і, що особливо суттєво для киян, час відсутності опалення та гарячого водопостачання у споживачів міста.

Як приклад, у листопаді 2013 року фахівці ПАТ «Київенерго» вперше в опалювальний сезон 2013-2014 років замінили найбільш проблемні дільниці мереж ЦО і ГВП у чотирьох районах Києва (у Голосіївському, Деснянському, Святошинському і Шевченківському) за технологією попередньо-ізольованих пластикових енергозберігаючих труб. Роботи тривали упродовж одного місяця із мінімізацією дискомфорту для людей – відключенням від центрального опалення до 1 доби, гарячого водопостачання – до 2 діб.

Для того, аби поширити подібну практику прокладання трубопроводів і в інші райони столиці, у березні цього року ПАТ «Київенерго» підписало трирічний договір з компанією виробником пластикових труб ТОВ «Полімертепло-Україна». Договір укладено на взаємовигідних умовах, він є економічно вмотивованим та включає значну відстрочку платежів.

«Заміна мереж гарячого водопостачання є однією з прерогатив міста, згідно з цільовою програмою «Гаряча вода у місті Києві». Компанія за власної ініціативи взяла на себе зобов’язання заміни найбільш зношених ділянок мереж ГВС, оскільки вказана програма не фінансується державним бюджетом вже більше 5-ти років. Одним із наших партнерів у цій ініціативі вже декілька років виступає компанія «Полімертепло-Україна», продукція якої довела свою високу надійність та якість і в повній мірі задовольняє вимоги як проектних, так і монтажних організацій, з якими працює «Київенерго», – зауважив виконавчий директор ПАТ «Київенерго» Юрій Магера.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

До уваги водіїв! Сьогодні рух автотранспорту на мосту Метро частково обмежать

Сьогодні, 29 квітня, з 10:00 працівники підприємства «Київавтошляхміст» розпочали ремонтні роботи дорожнього полотна на мосту Метро через річку Дніпро. З огляду на це, рух автотранспорту в правій смузі руху, в напрямку лівого берега, наразі частково обмежено. Завершити ремонтні роботи планується цього ж дня до 16:00.

Просимо водіїв із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та за можливості обирати інші маршрути руху.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Профільні служби КМДА розпочали підготовку до нового опалювального сезону

Райдержадміністрації, профільні департаменти, управління та підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, розпочали формувати заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Про це під час розширеної апаратної наради повідомив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

Він зауважив, що цього року особлива увага буде приділена підготовці житлового фонду до зими. Зокрема, ремонту фасадів, покрівель, утепленню вікон, відновленню внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання.

Крім того, за словами директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Новицького, вчасно будуть проведені випробування теплових мереж на щільність та міцність, здійснено ремонт теплотехнічного обладнання ТЕЦ та котелень, теплових мереж і теплопунктів. Подбають завчасно і про закупівлю необхідного інвентарю і піщано-соляної суміші.

Також, для більш сталого проходження опалювального сезону необхідно замінити окремі проблемні ділянки зовнішніх інженерних мереж, які знаходяться на балансі ПАТ «Київенерго». Це дасть можливість зменшити кількість поривів та відключень від теплопостачання будинків та закладів бюджетної сфери.

Голова КМДА Володимир Бондаренко наголосив на необхідності термінового вирішення питання безгосподарчих мереж.

«Ми взагалі повинні забути про такий статус, як безгосподарча мережа. Адже у тих випадках, коли на мережі виникає порив, його треба оперативно ліквідовувати, а не з’ясовувати, хто її господар. Споживач сплачує за послугу і він повинен отримувати її вчасно. Тому ми повинні прискорити процес передачі таких мереж ПАТ «Київенерго», – сказав Володимир Бондаренко.

Очільник міськадміністрації також наголосив на необхідності активізації роботи із встановлення будинкових лічильників та доручив відпрацювати схему оперативного відновлення територій після розритів, адже під час осінньо-зимового періоду енергопостачальна компанія зазвичай не дотримувалася встановленого графіку.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua
понедельник, 28 апреля 2014 г.

Володимир Бондаренко, члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представники учасників Женевської зустрічі оглянули приміщення КМДА

28 квітня члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та представники учасників Женевської зустрічі оглянули приміщення КМДА у присутності голови Київської міськдержадміністрації Володимира Бондаренка.

Голова КМДА продемонстрував, що Україна виконує Женевські домовленості у частині звільнення адміністративних будівель. Так, наразі у столичній держадміністрації здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, жодних інших сторонніх осіб там немає.

У цьому мали можливість пересвідчитися: Ертугрул Апакан – голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні; Джефрі Паєт – Посол США в Україні; Франц Шнайдер – заступник керівника Посольства Швейцарії в Україні; Марія Юрікова – заступник керівника делегації ЄС в Україні; Андрей Воробйов – тимчасовий повірений РФ в Україні; Александр Хуг – заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні; Онур Очері – радник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та інші, а також Андрій Дещиця – в.о. Міністра закордонних справ України, представники відомства.

«Зараз у приміщенні перебувають лише ті активісти Майдану, які виконують ремонтно-відновлювальні роботи. Приміщення ніким не захоплене, воно готується прийняти нову владу обрану на демократичних виборах, які відбудуться 25 травня у столиці», – сказав Володимир Бондаренко.

Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан подякував Володимиру Бондаренку на надану можливість особисто пересвідчитися, що приміщення столичної міськдержадміністрації звільнено від мітингувальників.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Ринок біля будинку ЦВК демонтовано

26 квітня працівники КП «Київблагоустрій» демонтували незаконний ринок на площі Лесі Українки, 1 біля Центральної виборчої комісії.

Голова КМДА Володимир Бондаренко неодноразово акцентував увагу, що зазначений стихійний ринок тісно пов’язаний із «політичним парканом», яким колишня влада відгородила від громадян ЦВК. А сезонний сільськогосподарський ринок слугував своєрідним «живим щитом».

«Протягом останнього часу тимчасовий ярмарок перетворився на осередок несанкціонованої торгівлі, що налічує близько 50 наметів, жоден з яких не має дозвільної документації на розміщення засобів пересувної торгівлі на території міста. Ми розпочали системну роботу з контролю за дотриманням законності розташування тимчасових споруд. Усі МАФи, що з’явилися без будь-якої дозвільної документації, уже демонтують», – зазначив Володимир Бондаренко.

«Даний ринок утримувався у повній антисанітарії, і влада лише виконала свою функцію, демонтувавши його. Крім того, горе-підприємцями постійно здійснювалося незаконне споживання електроенергії», – зауважив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua
четверг, 24 апреля 2014 г.

Володимир Бондаренко: «Ми вгамуємо корупційні апетити структур, які саботують роботу Центру надання адміністративних послуг»

На переконання голови КМДА Володимира Бондаренка, малий та середній бізнес – це основа для розвитку будь-якого фінансово стабільного суспільства. Незалежно від політичних чи економічних умов у країні, вітчизняному бізнесу вдається не лише успішно працювати, а й розвиватися, надаючи при цьому сотні тисяч робочих місць та сплачуючи податки до бюджету.

«Аби допомогти підприємцям та обійти корупційні схеми, які роками діють і в Україні, і в Києві, у столиці створено Центр надання адміністративних послуг міста Києва та районні Центри. Вони покликані обмежити спілкування чиновників із представниками бізнесу, і, тим самим, знизити рівень корупції та полегшити роботу підприємцям. Однак аналіз діяльності центрів показав, що деякі владні структури, які повинні працювати в цих центрах, фактично саботують їхню роботу. Вони не опрацьовують документи, отримані через дозвільний центр, а чекають особистої зустрічі з підприємцем, сподіваючись на хабар. Ми вгамуємо корупційні апетити цих структур», – сказав Володимир Бондаренко.

Під час візиту до Центру надання адміністративних послуг м. Києва 24 квітня голова КМДА поспілкувався зі співробітниками та керівництвом Центру та дізнався, що роботу установи фактично саботують департаменти та управління: містобудування та архітектури, земельних ресурсів, з питань реклами, житлово-комунальної інфраструктури та охорони культурної спадщини. Ці структурні підрозділи своїми наказами встановили присутність фахівця у Центрі всього протягом 2-х годин двічі на тиждень. Також роботу центрів підривають і державні інстанції, зокрема, міграційна служба, яка встановила мінімальні квоти, що не забезпечують потреби району.

«Я прийняв категоричне рішення – заборонити більшості структурних підрозділів КМДА зустрічатися із представниками бізнесу з питань їхньої діяльності. Йдеться про ті підрозділи, які видають або погоджують дозвільні документи. Цими питаннями має займатися виключно міський та районні центри надання адміністративних послуг. Також я проситиму органи прокуратури допомогти контролювати цей процес», – сказав голова КМДА.

Він підкреслив, що заборона не стосуватиметься тих підрозділів, які, навпаки, повинні працювати з людьми, наприклад, управління з питань правоохоронної роботи, запобігання та протидії корупції.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

Архив блога