Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 20 марта 2009 г.

Відбулося розширене засідання Колегії з розвитку метро

20 березня 2009 року у Київській міській державній адміністрації відбулось розширене засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради, на якому розглядався стан виконання Державної програми будівництва і розвитку мережі метрополітенів на 2006-2010 роки.

Програмою передбачено:

прискорення темпів будівництва і розвитку метрополітену, забезпечення пріоритетних напрямів його розвитку, як базового вигляду транспорту в міській системі перевезення пасажирів;
підвищення рівня технічного оснащення метрополітену, а також ефективності і безпеці його роботи;
збільшення питомої норми метрополітену в міських пасажирських перевезеннях;
поліпшення транспортного обслуговування киян і гостей міста.
Начальник Київського метрополітену Петро Мірошников у своїй доповіді на Колегії зазначив, що найголовнішою проблемою невиконання запланованих Програмою об'ємів робіт є недофінансування як з міського, так і державного бюджету. В цілому, за 2006?2008 роки, при передбачених Програмою 5686,35 млн. грн., профінансовано всього 1928,6 млн. грн. (33,9%), у тому числі, з державного бюджету при запланованих 2821,88 млн. грн. - 422,0 млн. грн. (15,0%) та з міського бюджету при запланованих 2864,47 млн. грн. - 1506,6 млн. грн. (52,6%). Відповідно до Програми, упродовж 2006-2008 рр. на Святошинсько-Броварській лінії метрополітену введена в експлуатацію перша черга другого виходу на станції "Дарниця". Окрім цього, в 2008 році розроблявся новий варіант проекту будівництва другого входу на станцію "Вокзальна", який переданий на комплексну державну експертизу. У січні цього року на Сирецько-Печерській лінії розпочато експлуатацію експериментального п?ятивагонного поїзда, створеного ВАТ "Крюкiвський вагонобудівний завод" спільно з КП "Київський метрополітен". На сьогоднішній день на дільниці від ст. "Либідськая" до ст. "Васильківська" Куренівсько-Червоноармійської лінії пройдено 5136 п.м. (100%) перегінних тунелів. Спорудження тунелів здійснювалося механізованими комплексами HERRENKNEHT і WІRTH в збірному залізобетонному обробленні. На станційному комплексі "Деміївська" ведуться оздоблювальні роботи, які виконані на 98%, спеціальні монтажні роботи виконані на 25%. Будівельна частина станційного комплексу "Голосіївська" виконана на 97%. Залишилося завершити будівництво аварійного виходу, виконати 50% всього об'єму оздоблювальних робіт всього комплексу та 80% спеціальних монтажних робіт. Споруджений станційний комплекс станції "Васильківська" (окрім блоку технологічних приміщень). Оздоблювальні роботи виконані на станції виконано на 65%, споруджуються виходи з вестибюлів. Тупики за станцією споруджено на 65%, спеціальні монтажні роботи виконані на 12%. Окрім цього на дільниці від ст. "Харківська" до Харківської площі введено в експлуатацію станції "Вирлиця", "Червоний хутір" та електродепо "Харківське". Основними об'єктами перспективного будівництва, внесеними до Програми, є:

дільниця Куренівсько-Червоноармійської лінії від станції "Виставковий центр" до Одеської площі;
додатковий пасажирський перехід між станціями "Tеатральна" i "Золоті ворота";
другий вихід зі станції "Республіканський стадіон";
реконструкція пересаджувального вузла між станціями ?Хрещатик? ? ?Майдан Незалежності? з установкою двох пасажирських траволаторів;
облаштування накриттів над входами існуючих підземних пішохідних переходів 12 станцій і надплатформеною частиною станції "Дніпро".
Очільник столичної підземки вважає що, серед найважливіших питань, які необхідно вирішити у поточному році, є придбання 50 нових вагонів та завершення проектних робіт для будівництва Куренівсько-Червоноармійської лінії від ст. "Васильківська" у напрямку Одеської площі. Наостанок Петро Мірошников відзначив: "Проблеми, які є в метрополітені, потрібно вирішувати найближчим часом, оскільки необхідно забезпечувати безперебійну роботу метрополітену".

КП "Київський метрополітен"
metro.kiev.ua

0 коммент.:

Архив блога