Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
среда, 13 апреля 2011 г.

У Києві відкривається виставка історичних жіночих костюмiв

У Національному музеї мистецтв ім. Ханенків 14 квітня відбудеться відкриття виставки “Жіночність. Золоте століття”, під час якої буде представлено історичний жіночий костюм і аксесуари романтичного ХІХ століття (період з 1800 по 1920 рр.).
Експонати взяті з приватної колекції Марини Іванової, яка протягом 15 років створювала колекцію предметів дамського туалету, що були у моді майже 200 років тому. Сьогодні це приватне зібрання налічує більше трьох десятків розкішних дамських суконь, що яскраво ілюструють кілька епох європейської моди того часу: прогулянкові, весільні, візитні, бальні.
“Це справжні і чудово збережені наряди, створені в єдиному екземплярі з неймовірною майстерністю і смаком для дам вищого світу, а також дитячі сукні та костюми”, – зазначають організатори.
Предмети туалету підбиралися колекціонером таким чином, що наприклад, можна створити модний ансамбль із сукні або костюма, сумочки, віяла, пари взуття і капелюшки.
Географія цих предметів – від Західної Європи до Америки. Речі були придбані на аукціонах і в антикварних магазинах Європи. До багатьох суконь та костюмів додається “паспорт” – цілі біографії речей, невіддільні від життєписів їх колишніх власниць. Деякі предмети були подаровані – настільки їх колишні господарі перейнялися захопленням М.Іванової.
З останніх презентів-експонатів – атласний весільний костюм з трьох частин (1880 рік, Франція), подарований Російським товариством “Відродження. Золоте століття” і дитяче пальтечко, датоване 1870 роком, піднесене заслуженою артисткою Росії Людмилою Артем’євою.

0 коммент.:

Архив блога