Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 14 ноября 2014 г.

Києву заборгували 108 мільйонів гривень на медичні видатки – Михайло Радуцький

Уряд заборгував Києву 108 мільйонів гривень на медичні видатки, що ставить під загрозу життя і здоров’я мешканців столиці. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

«Квота міста Києва за цільовими програмами становить 130 мільйонів гривень, на сьогодні МОЗом розподілено лише 22 мільйони. Сюди входить забезпечення ліками хворих на серцево-судинні захворювання, централізовані заходи з лікування хворих на гемофілію, забезпечення медикаментами онкохворих дітей, профілактика і лікування СНІДу тощо», - розповів він.

Заступник голови КМДА також додав, що за програмою «Здоров’я киян», яка фінансується з міського бюджету, Києву не вистачає 46 мільйонів гривень, у тому числі на гемодіаліз для хворих на ниркову недостатність киян.

«Якщо сьогодні припиниться постачання витратних матеріалів для гемодіалізу, то на 3-4-й день люди, які його потребують, будуть вмирати, не хворіти, не переходити у більш важкий стан, а вмирати. Ось чому мер сьогодні так наголошує на цій проблемі», - сказав Михайло Радуцький.

Така ситуація, за його словами, склалася через те, що податки киян вилучаються до центрального бюджету.

«Київ – єдине місто в Україні, якевіддає 50% ПДФО, а потім нам не вистачає на життєво необхідні програми», - підкреслив заступник голови КМДА.

За його словами, сьогодні Київ самостійно знайшов кошти для гемодіалізу, але лише на тиждень. Тому столична влада продовжує робити все можливе для вирішення критичної ситуації, що склалася у місті.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога