Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 14 ноября 2014 г.

У Києві планують встановити пам’ятник Андрію Малишку

У Київському парку ім. А. Малишка, що біля метро «Дарниця», планують встановити пам’ятник видатному українському поету Андрію Малишку.

Сьогодні, 14 листопада, у день 102-ї річниці від дня народження поета Міністр культури Євген Нищук, Головний архітектор Києва Сергій Целовальник, український поет Дмитро Павличко, Надзвичайний і Повноважений Посол України, письменник Олександр Божко, літературні діячі та знайомі Андрія Самійловича Малишка зібралися у парку ім. А. Малишка, аби встановити металеву стелу, як знак майбутнього пам’ятника на цьому місці.

Ініціатор проекту відомий літературний та громадський діяч України Дмитро Павличко впевнений, що такий пам’ятник потрібен у столиці, адже Андрій Малишко зробив значний внесок у літературний і культурний розвиток української нації. Встановити пам’ятник можуть вже влітку 2015 року.

«Гіпсова модель скульптури вже виготовлена. Письменники, які добре знали Андрія Малишка, разом з автором скульптури Романом Захарчуком, ретельно працювали над образом поета. Частина коштів у нас є, тож сподіваємося, що вже у травні-червні наступного року бронзовий пам’ятник Андрія Малишка висотою 3,5 метра прикрасить цей парк», – зазначив Дмитро Павличко.

У свою чергу головний архітектор Києва Сергій Целовальник зазначив, що потрібно ще буде знайти кошти на п'єдестал та благоустрій прилеглої території.

«Як архітектор я знаю, скільки зусиль потрібно, щоб зробити скульптуру, яка відображала б людину саме такою, якою вона була у житті. Не менш оригінальною є і архітектурна частина пам’ятника, автор якої – Леонід Малий. Її будуть робити з граніту, тож треба ще знайти фінансування на ці роботи, а також на благоустрій парку. Впевнений, що небайдужі студенти і надалі допомагатимуть доглядати за цією територією», – зазначив Сергій Целовальник.

У свою чергу Міністр культури Євген Нищук подякував усім учасникам такої ініціативи.

«Я дуже радий, що і старші люди, і молодь шанують творчість такого поета, як Андрій Малишко. Пісні, автором яких він є, вже давно вважаються народними, і передаються з покоління у покоління. Варто подумати і над тим, щоб біля пам’ятника могли лунати пісні і вірші Андрія Малишка, наприклад у якийсь певний час дня», – зазначив Євген Нищук.

Ідея встановлення пам’ятника сподобалась і студентам Інституту української філології та літературної творчості ім. Андрія Малишка, які прийшли привітати авторів. Позитивні відгуки лунали й від мешканців сусідніх з парком будинків.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога