Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 14 ноября 2014 г.

Міська влада затвердила механізм громадського контролю за проведенням ремонтів у житлових будинках

Мешканці столиці відтепер матимуть можливість здійснювати контроль за виконанням ремонтних робіт у житлових будинках. Відповідне рішення «Про затвердження Положення про здійснення органами самоорганізації населення контролю за якістю проведених ремонтних робіт у житлових будинках комунальної власності територіальної громади міста Київ» Київська міська рада прийняла 13 листопада під час чергової сесії.

Проект рішення розроблений Київською міськдержадміністрацією з метою створення механізму громадського контролю за проведенням ремонтів на об'єктах житлового фонду. Відповідними департаментами КМДА проведено роботу з представниками органів самоорганізації населення (ОСН) щодо найбільш ефективних шляхів нагляду з боку жителів за проведенням ремонтів.

«У першу чергу, контролювати якість капітальних та поточних ремонтів повинні кияни – мешканці будинків. Попри те, що на сьогодні функція контролю за реалізацією програм відновлення житлового фонду належить близько 20 різним інстанціям, жодна з них не забезпечує в повній мірі дотримання прав жителів столиці. Тим не менше, ніхто крім мешканців не зможе краще й об’єктивніше оцінити рівень проведеної роботи», – підкреслив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, доповідаючи перед депутатами Київради.

За його словами, з прийняттям цього рішення мешканці будуть безпосередньо залучені до прийому здійснених ремонтів, складання плану найбільш пріоритетних об’єктів для відновлення тощо.

«ОСНи матимуть змогу подавати представникам міської влади власні пропозиції до графіку капітальних та поточних ремонтів, погоджувати остаточні плани робіт протягом 30 днів з дня отримання. Найбільш спірні питання з цього приводу будуть вирішуватися шляхом проведення переговорів між ОСН, районами та представниками профільних підрозділів КМДА», – сказав він.

Петро Пантелеєв також наголосив на тому, що без активної та консолідованої позиції мешканців цей механізм не працюватиме.

«Дуже важливо, що самі мешканці міста взяли на себе ініціативу самоорганізації, здійснення контролю, прийняття дієвих рішень та досягнення колективної згоди», – підкреслив він.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога