Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
пятница, 14 ноября 2014 г.

Інформація про працевлаштування тимчасових переселенців (біженців)

З метою оперативного та якісного надання послуг особам, які є тимчасовими переселенцями з інших регіонів України, в місті Києві щоденно формується та перевіряється база вакансій роботодавців, які готові працевлаштувати зазначені категорії громадян, в тому числі з наданням житла.

Після тимчасової окупації Криму та з початку проведення антитерористичної інформації на сході України до консультаційного пункту Київського міського центру зайнятості у складі Регіонального штабу Київської міської державної адміністрації, що знаходиться на залізничному вокзалі, звернулися 3907 осіб (з АР Крим та м. Севастополь – 625 осіб, з Донецької області – 1676 осіб, з Луганської області – 1606 осіб).

За допомогою в працевлаштуванні до служби зайнятості м. Києва станом на 11.11.2014 звернулись 2118 вимушених переселенців (з АР Крим та м. Севастополь – 295 осіб, з Донецької області – 1153 особи, з Луганської області – 670 осіб).

З них отримали статус безробітного – 1569 осіб (з АР Крим та м. Севастополь – 208 осіб, з Донецької області – 892 особи, з Луганської області – 469 осіб).

Виплату допомоги по безробіттю призначено 1209 громадянам (з АР Крим та м. Севастополь – 148 особам, з Донецької області – 698 особам, з Луганської області – 363 особам).

На професійну підготовку направлено 86 осіб відповідної категорії (з АР Крим та м. Севастополь – 16 осіб, з Донецької області – 51 особу з Луганської області – 19 осіб).

До громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучено 33 вимушених переселенців (з АР Крим та м. Севастополь – 5 осіб, з Донецької області – 14 осіб, з Луганської області – 14 осіб).

За допомогою служби зайнятості працевлаштувалася 199 осіб (з АР Крим та м. Севастополь – 37 осіб, з Донецької області – 98 осіб, з Луганської області – 64 особи).

Ключовою проблемою для переселенців є відсутність житла та фінансів. Крім того, деякі громадяни приїздять без документів, які дають право на отримання допомоги по безробіттю. Інші планують повернутися додому, тому скориставшись своїм правом на допомогу по безробіттю відмовляються від послуг служби зайнятості та повідомляють про це роботодавців.

Третина безробітних мали високий рівень заробітної плати або займали керівні посади, тому підходяща робота для них відсутня.

Також негативно впливає на активний пошук роботи і психологічний стан вимушених переселенців.

З метою вирішення питання працевлаштування, потрібно звертатися до Київського міського або до одного з десяти районних центрів зайнятості, адреси яких можна дізнатися на сайті Державної служби зайнятості України (www.dcz.gov.ua), а також здійснити пошук підходящих варіантів роботи через операторський мобільний центр, відправивши з мобільного телефону SMS-повідомлення або зателефонувавши на номер 730 та безкоштовно отримати консультації з питань пошуку роботи зателефонувавши за номером 0-800-50-50-60 зі стаціонарного телефону.

Відповідно до пункту 3 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року №198, реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування, за умови пред’явлення паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, облікової картки платника податків, трудової книжки (цивільно-правового договору чи документа, який підтверджує період зайнятості), а в разі потреби також військового квитка, диплома або іншого документа про освіту.

Департаментом соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і надалі буде продовжуватися робота щодо дотримання прав вимушено переміщених осіб та співпраця з цих питань з Київським міським центром зайнятості.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога