Поиск по этому блогу

Translate

Статистика сайта



Flag Counter
четверг, 13 ноября 2014 г.

Віталій Кличко: «Я робитиму все, щоб Уряд якомога швидше виділив кошти на фінансування столичної медицини, і кияни отримали необхідні ліки»

Київський міський голова робитиме все, щоб Уряд якомога швидше виділив кошти на фінансування медичної галузі міста, і кияни отримали необхідні ліки. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, спілкуючись з хворими на гостру ниркову недостатність киянами, які прийшли до КМДА.

Він розповів, що зранку їздив на зустріч до Прем’єр-міністра України, де порушив питання відсутності фінансування з боку Кабміну галузі охорони здоров’я. Прем’єр визнав існування боргу і сказав, що відповідне рішення про виділення коштів повинен ухвалити в. о. міністра охорони здоров’я. Той же в свою чергу зазначив, що гроші виділити не може, адже потрібно, щоб Парламент вніс відповідні зміни до законодавства.

«Верховна Рада зараз не працює. Він пропонує почекати. Вибачте, люди, які можуть померти будь-якої миті через нестачу ліків, не можуть чекати! Я щойно провів переговори з компаніями, які відповідають за постачання лікарських препаратів. Ми шукаємо вихід, щоб люди, чиє життя залежить від ліків, отримали необхідні медичні препарати», – наголосив мер.

Спілкуючись з киянами, хворими на гостру ниркову недостатність, які не можуть отримати гемодіаліз, Віталій Кличко підкреслив, що фінансування медицини – це питання не Києва, а Кабміну. І підкреслив, що урізавши фінансування інших медичних видатків Києва, столична влада знайшла на тиждень кошти на гемодіаліз для киян, які цього потребують.

Мер також підкреслив, що для комплексного вирішення проблеми фінансування, зокрема медичної галузі в столиці, насамперед потрібно, щоб податки киян не вилучалися, а залишалися у місті.

«Абсурдність ситуації полягає в тому, що ми віддаємо наші гроші до центрального бюджету, а потім ходимо і вибиваємо по крихтах фінансування тієї чи іншої галузі. Нам потрібно змінювати концептуально підхід – податок на доходи фізичних осіб повинен залишатися у місті, – підкреслив Віталій Кличко. – Одна з умов підписання коаліційної угоди, яку ми висунули – щоб 100% податку на доходи фізичних осіб залишалися у Києві. За ці гроші ми зможемо фінансувати, зокрема і медицину. А поки нам залишається вимагати фінансування тих зобов’язань, які Кабмін взяв на себе. У нас критична ситуація із виплати зарплат, харчування у лікарнях, вакцинації. Часу чекати немає. Від вирішення цього питання залежать людські життя. Я сьогодні ще раз буду зустрічатися з Прем’єром, щоби вирішити це питання. І щоб 108 мільйонів гривень боргу на медичні видатки Уряд повернув столиці. Я запевняю киян, що робитиму все, щоб фінансування якомога швидше було виділене і всі отримали необхідні ліки», – сказав мер Києва.

Київська міська державна адміністрація
kievcity.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога